Çevrimiçi Metinden MP3'e dönüştürme

Başka bir format seçmediğiniz sürece Narakeet MP4 ses dosyaları oluşturur. MP4 ses dosyaları neredeyse tüm modern ses oynatıcılarla uyumludur ve kalite ile dosya boyutu arasında iyi bir denge kurulmasını sağlarlar. Ancak, eski MP3 dosya formatı hala çevrimiçi olarak daha popülerdir ve bazı kullanıcılar metinden konuşmaya dönüştürmeyi MP3 çıkışı olarak oluşturmayı tercih etmektedir. Narakeet ile kolaylıkla çıkış formatını değiştirebilir ve metninizi MP3’e dönüştürebilirsiniz.

Seslendir

TTSMP3 dosyası nasıl oluşturulur?

Sadece birkaç tıkla çıkış formatını MP3 olarak değiştirebilirsiniz. Bu işlemi aşağıdaki şekilde yapabilirsiniz:

1. Metinden sese dönüştürme aracını açın

Öncelikle, demo sayfalarımızdan birini değil, eksiksiz metinden sese dönüştürme aracını kullandığınızdan emin olun. Bu araca hesap sayfanızdan “Yeni bir ses oluştur” düğmesine tıklayarak erişebilir veya aşağıdaki düğmeyi kullanarak aracı doğrudan açabilirsiniz.

Şimdi bir MP3 yapın

2. Ek seçenekleri açın

Ek seçenekleri açmak için ses seçme aracının yanındaki “+” düğmesine tıklayın.

Ek seçenekleri açın

3. "Format" seçeneği altında MP3’ü seçin

Ardından, ses açılır menüsünün altında gösterilecek ek seçeneklerde “Format” alanına tıklayın. Ardından, mevcut seçenekler arasından MP3’ü seçin. Bu, metinden konuşma oluşturma aracına çıkış dosyasını bir MP3 dosyası olarak kaydetmesi talimatını verecektir.

Select MP3 from the format box to make text to speech MP3 files

Ardından, “Create Audio” (Ses Oluştur) seçeneğine tıklayın. Narakeet metninizi konuşmaya ve MP3 formatına dönüştürdükten sonra, “Download” (“İndir”) düğmesine tıklayarak kolayca indirebilirsiniz.

Bu seçenek özellikle eski cihazlarla veya platformlarla uyumluluğu sürdürmek isteyenler için kullanışlıdır. Ayrıca, depolama alanı konusunda endişe duyanlar için, MP3 formatı ses kalitesinden biraz ödün verilse bile daha az yer kaplayabilir.

Metinden konuşmaya dönüştürmede MP3 ve MP4 formatları arasında nasıl seçim yapılır?

MP3 ve MP4’ün her ikisi de son derece iyi tanınan formatlardır, ancak farklı amaçlara hizmet ederler ve özellikle ses açısından çeşitli farklılıkları vardır. Hem MP3 hem de MP4 (AAC’li) ses içeriğinin saklanmasını sağlasa da, bu formatlar farklı özelliklere ve kapasitelere sahiptirler. Aralarındaki seçim genellikle uyumluluk, dosya boyutu veya ses kalitesi gereksinimleri gibi kullanıcıya özel ihtiyaçlara bağlıdır. Bu formatlar arasındaki bazı temel farklar şunlardır:

  1. Amaç:
    • MP3: MP3 özellikle bir ses kodlama formatıdır. Temel kullanım amacı ses içeriğini saklamak ve oynatmaktır.
    • MP4: MP4 bir çoklu ortam taşıyıcı formatıdır. Ses, video ve hatta altyazılar veya hareketsiz görüntüleri saklayabilir. “MP4 ses dosyaları” denildiğinde, bu MP4 dosyasının yalnızca ses verileri içerdiği ve video içermediği anlamına gelir.
  2. Sıkıştırma ve Kalite:
    • MP3: MP3’te kayıplı sıkıştırma kullanılır, yani sıkıştırma işlemi sırasında ses kalitesinin bir kısmı kaybolur. Ancak, ortalama bir dinleyici için genellikle bu durum fark edilmez ve dosya boyutundaki azalma önemli oranda olabilir.
    • MP4: Sadece ses içeriği için MP4’te sıkıştırma amacıyla genellikle Gelişmiş Ses Kodeği (AAC) kullanılır. AAC’nin genellikle aynı bit hızında MP3’ten daha iyi ses kalitesi sağladığı kabul edilir.
  3. Dosya Boyutu:
    • MP3: MP3 dosyaları genellikle farklı formatlardaki sıkıştırılmamış hallerinden daha küçüktür, ancak aynı ses kalitesi düzeyinde AAC sıkıştırmasının kullanıldığı MP4 dosyalarından daha büyük olabilir.
    • MP4 (AAC’li): Tipik olarak, AAC kodlamalı bir MP4 dosyası MP3’e kıyasla aynı dosya boyutunda veya bit hızında daha iyi ses kalitesi sunar.
  4. Uyumluluk:
    • MP3: MP3 eski bir formattır, bu nedenle neredeyse tüm ses cihazları ve yazılımları tarafından yaygın olarak desteklenir.
    • MP4: MP4 modern cihazlar ve yazılımlarla da geniş ölçüde uyumlu olsa da, özellikle MP4 formatının popüler hale gelmesinden önce tasarlanmış olmaları durumunda eski sistemler bu formatı desteklemeyebilir.
  5. Meta Veriler ve Özellikler:
    • MP3: ID3 etiketlerini destekleyerek kullanıcıların şarkı adı, sanatçı, albüm vb. gibi meta verileri eklemelerini sağlar.
    • MP4: Daha zengin meta veri seçenekleri sunar ve bir çoklu ortam taşıyıcısı olması bakımından etkileşimli menüleri ve bölüm noktalarını destekleyebilir.
  6. Uygulamalar:
    • MP3: Sadece ses içeriklerine yönelik yapısı nedeniyle MP3 öncelikle müzik, podcast ve diğer ses içerikleri için kullanılır.
    • MP4: Çok yönlülüğü nedeniyle, MP4 video ve filmlerden sesli kitaplara ve podcast’lere kadar çok çeşitli çoklu ortam uygulamaları için kullanılır.

Ayrıca, Narakeet ile sıkıştırılmamış (PCM/WAV) dosyalar da oluşturabilir, önemli ölçüde daha büyük dosyalarla en yüksek kalitede çıkış alabilirsiniz. Daha fazla bilgi için Yüksek kaliteli metinden sese dönüştürme dosyaları oluşturma rehberimize bakın.